Wie wordt de nieuwe

Een gemiste kans. Anders kan ik het aanstellen van Louis van Gaal als nieuwe bondscoach niet noemen. Niet dat ik het oneens ben met de keus van de KNVB, maar er had zóveel meer in gezeten. Amusementstechnisch welteverstaan. Ik had me er op verheugd. Een aantal weken elke avond met chips en cola voor de buis, op zoek naar De Nieuwe Bondscoach. Twaalf kandidaten in een villa in de bossen van Zeist, die vervolgens een scala aan lullige opdrachtjes uit moeten voeren in de hoop de wekelijkse stemronde te overleven. Toegegeven, Louis zou het waarschijnlijk niet hebben gered. Hoewel hij bij de whiteboard challenge veruit de beste kruisjes en pijlen positioneert, zijn het de tirades in de dagboekkamer die niet goed vallen bij het publiek. Al na de eerste live-uitzending moet hij zijn koffers pakken en het huis verlaten.

Jeugdzorg doet dat beter. Samen met Talpa wordt er gewerkt aan een tv-serie waarin pleegkinderen zelf hun favoriete pleegouders mogen kiezen. Ik heb er nu al zin in. Gezinnen met een kinderwens die over elkaar heen buitelen in hun pogingen te bewijzen dat zij toch echt het állerleukst zijn. Terwijl Gezin A laat zien zeer pedagogisch onderlegd te zijn en alles over verantwoorde voeding weet, plaatst Gezin B een trampoline in de tuin. Het kind kiest uiteindelijk voor Gezin C dat terloops vermeldt een paar dirtbikes in de schuur te hebben staan. Al na een paar maanden lezen we dat het een ongelukkige match bleek te zijn en het kind alweer enige tijd terug bij jeugdzorg is. Maar het heeft toch mooie televisie opgeleverd.

Ondertussen kijken we allemaal alweer naar de nieuwste talentenjacht. Hierin gaan investeerders de strijd met elkaar aan op jacht naar de ultieme hoofdprijs: een eigen ziekenhuis. Iedere week krijgen de kandidaten een nieuwe opdracht waarin zij moeten proberen zoveel mogelijk winst te genereren, zonder daarbij de wet te overtreden.

Zelf ben ik inmiddels in gesprek met EyeWorks en het ziet er goed uit. Als straks alle handtekeningen zijn gezet kunnen we dit najaar nog op zoek naar Hollands Next Top Asielzoeker.

1 gedachte over “Wie wordt de nieuwe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.