Uitkering in gevaar door moestuintjes

Moestuintje-Albert-Heijn-3-300x300Bijstandsgerechtigden lopen kans gekort te worden op hun uitkering wanneer zij een moestuintje van Albert Heijn aannemen. Dat bleek woensdagmiddag in de Tweede Kamer na een voorstel van staatssecretaris Jetta Klijnsma.  Klijnsma liet weten weliswaar voorstander te zijn van de moestuin, maar gaf ook aan dat het aanleggen hiervan wel degelijk van invloed moet zijn op de hoogte van de uitkering.

Bezwaar van de oppositie
Een deel van de oppositie is tegen de voorgenomen maatregel. Het CDA en 50PLUS gaan in principe akkoord, maar willen een uitzondering voor AOW’ers. Volgens woordvoerders van beide partijen worden ouderen extra hard geraakt door een korting. Veel van hen hebben al moeten inleveren op de thuiszorg en komen daardoor veel minder in de buitenlucht. Juist deze groep kan de extra vitaminen goed gebruiken. De PVV wil dat de maatregel alleen geldt voor niet-westerse allochtonen en dan met name die uit moslimlanden. Volgens Kamerlid Machiel de Graaf kan het niet zo zijn dat deze groep op Nederlandse voorzieningen én moestuintjes teert, terwijl het voor de hardwerkende Nederlander ook niet mogelijk is zomaar een tuintje aan te leggen in Turkije.

De regels worden strenger
De kern van de nieuwe participatiewet is dat de regels strenger worden. Binnen deze wet wordt ook extra streng gekeken naar alle vormen van extra inkomsten. Dit geldt niet alleen voor de inkomsten uit de bijbaan van een thuiswonend kind, maar ook zeker voor inkomsten uit natura. Volgens Klijnsma vallen de moestuintjes binnen deze laatste categorie. Klijnsma maakt mogelijk alleen een uitzondering voor gezinnen met kinderen tot zes jaar. In een eerste reactie laat zij weten: “We weten allemaal hoe kleine kinderen zijn. De kans is groot dat zij die potjes al gesloopt hebben nog voor er iets kon ontkiemen. Dat hoeven we niet extra te belasten.”

Medewerking van gemeenten
Klijnsma verwacht dat gemeenten meewerken aan de nieuwe wet. Zo niet, dan volgt een “heel goed gesprek”. Zij verwacht echter niet dat het nodig zal zijn weigergemeenten sancties op te leggen, zoals de VVD had gevraagd. Het bestuur van Albert Heijn laat weten nog niet op de hoogte te zijn van de voorgestelde plannen en zegt te zullen nadenken over een alternatief. “Wellicht dat we bijstandsgerechtigden een alternatief kunnen bieden in de vorm van een groene Wuppie.”

170 gedachten over “Uitkering in gevaar door moestuintjes

 1. Blijkbaar zijn er ontzettend veel mensen die geloven dat bovenstaand verhaal echt is. Dat de lijn tussen satire en harde werkelijkheid zo dun blijkt te zijn vind ik schokkend en eng. Het zegt ook weer hoe triestig de stand van zaken in Nederland is. Getsie…

 2. meteen bezwaar aantekenen,advocaat erop en bijzondere bijstand aanvragen,dan moeten ze de eigen bijdrage ook vergoeden.
  Alles via de advocaat spelen.
  Sorry dat ik het zo zeg maar ik zou voor die mensen die zoiets verzinnen graag een terrreurgroep beginnen

 3. Moet eerlijk zeggen dat ik niet gek sta te kijken als die Klijnsma werkelijkzo’n voorstel zou doen. Dat mens spoort voor geen meter. Je zou haast denken dat haar lichamelijke handicap in d’r bovenkamer geslagen is. Nu is het nog satire maar in de toekomst……ik ben er niet gerust op….

 4. Geweldig stukje!
  Maar ik ben toch niet vergeten dat een dorpsgenoot in de problemen kwam tien zij als bijstandsmoeder een leuk pakketje van de plaatselijke supermarkt won :(

  1. hahahaha, geweldig dat er altijd wel mensen zijn die niet verder kijken (en denken) dan hun neus lang is en dit soort dingen serieus nemen :P

 5. hihi, heerlijke satire! heb 2 x gelezen en begreep het gelukkig en heb een derde keer eens goed genoten van het stuk.

  wie weet word t ooit nog eens waarheid,maar voorlopig zijn wee nog niet zooo bizar bezig ;-)

  1. Als ik bijstand zou krijgen, kan ik al helemaal geen boodschappen bij AH kopen om moestuintjes te ontvangen! Dit menen ze toch niet serieus? Van de pot gerukt, hoe verzin je zoiets? En daar moet op gestemd worden? Triest

   1. Ze zijn niet goed snik,als je maar een andere kleur hebt dazn wword je niet gekort.
    Wij hebben onze plichten en een buitenlabder heeft de rechten.
    zo is het altijd al geweest en zal ook nooit anders worden.
    Die regering is niet goed snik opdoeken die rommel,laten zij dan hun inkomen verlagen en de mensen die het minder hebben er wat bij geven.maar wat mag hier tegen woordig dan nog

 6. Vraagje omtrent dit schrijven en wat er zondagavond 01 maart 2015 op monitor te zien was.
  Is het daadwerkelijk zo erg in nederland dat wij onze zoon niet mogen ondersteunen dmv eten te geven omdat hij en een uitkering heeft en in de schuldhulpverlening zit en maar € 37,50 per week heeft aan leefgeld.
  Net genoeg om van te leven als je alleen bent,maar hij krijgt om de viertien dagen zijn kinderen op bezoek en dan krijgt hij extra eten en drinken van ons.
  Mag dat allemaal niet meer omdat men in Den Haag bezig is het moedwillig ombrengen van de mindere Nederlander.
  Mag mijn zoon nog wel producten afnemen van de voedselbank????????.
  Kortom Nederland gaat op deze manier volledig naar de kloten.

  1. De ondersteuning die je je zoon geeft, moet totaal onopgemerkt blijven voor omgeving en gemeente, dat is het beste. Dat ik mij genoodzaakt voel om zo’n advies te geven, is te bezopen voor woorden, maar we leven dankzij VVD en PvdA inderdaad in een land waar je beter alles wat persoonlijk en gevoelig ligt, achter de voordeur en onder elkaar kunt houden, behalve je politieke mening dan. Dan mag dan nog… net.

  2. ik neem dit maar niet te serieus, maar hier is het soms ook niet te geloven . een mevr met 4 kids die 4 maanden heeft moeten wachten op haar bijstand uitkering en dus geholpen werd door vrienden qua eten en drinken. kreeg uiteindelijk haar uitkering maar werd meteen gekort want ze had 4 maanden verkapt geld gehad in de vorm van soep brood en kaas. kortom ze kon net aan haar huurschuld voldoen en haar energie rekening , en moest toen weer met hulp van vrienden aan eten komen , werd weer gekort. in nederland mag je dus wachten op een uitkering verhongeren of gekort worden. gewoon van de zotte, dat je iemand niet meer mag helpen . hier hebben we bijvoorbeeld een facebook groep waar je eten enz aan kan bieden aan minima. soms zet iemand die bij de voedselbank loopt er iets op. omdat ze het niet lusten of mogen ivm allergie. dat weggeven van een zakje nootjes kostte haar dus haar voedselbank pakket. ze hebben liever dat je het weggooi want je krijgt het niet om door te geven is de redenering. dus wat gaan mensen doen, onder nepnamen dingen aanbieden. want juist de mensen die niets hebben kunnen begrijpen dat weggooien not done is . nederlands op zijn smalst… gelukkig is bovenstaand stuk niet echt ( nog niet )

  3. Met dat extra eten en drinken ondersteun je niet je zoon, maar je kleinkinderen. Dat is dus in principe geen probleem. Tenzij je kleinkinderen ergens (bij hun moeder of verzorgers of zo) in een uitkeringssituatie leven, dan heeft het één wel weer effect op het ander. Hebben je kleinkinderen daarentegen een goed en welvarend leven dan mag je ze zoveel helpen met voedsel, drinken, geld en luxe cadeaus,als je maar wilt.
   Als je het maar niet in je hoofd haalt om mensen te helpen die het echt nodig hebben, want dat mag niet van onze overheid.

 7. Uit dit stukje kan je zien dat veel lezers erin trappen. Mensen zijn over het algemeen goed gelovig wat kranten en journaals in nederland vertellen. En over het algemeen is de nederlandse journalistiek niet veel waard. Veel wordt gemanipuleerd ten gunste van het kabinet en 2e kamer en of erger gemaakt dan het is of slecht gekopieerd. Als op de journaals in nederland A wordt geroepen , zie je in het buitenland een toch wat ander verhaal.

  1. is dat mens wel goed bij haar hoofd eerst moeten we allemaal een moestuintje aan,maken en nu leren we dat als we dat doen of een grutter biedt ons die mogenlijheid in het klein dan worden we gekort de waanzin ten top

    1. Dan moeten ze jou minder salaris geven als jij een moestuin aan neemt. of een hogere inkomsten belasting betalen.want ja jij hebt ook extra inkomsten dan toch

    2. Hallo Nicolle, ik zag jouw reactie en moet daar even op reageren..

     “Moeten ze maar gaan werken” wat is dat voor belachelijke zin. Bah!

     In Nederland heb je twee soorten mensen met een uitkering. De uitkeringstrekkers en de mensen die helaas volledig afgekeurd zijn! Mensen die WEL willen werken, maar nergens aan de slag komen.. Vrijwilligers werk gaan doen, blij zijn dat ze daar aan de slag kunnen, dat ze ook wat kunnen betekenen. Maar dit eigenlijk nog niet goed genoeg is voor ze, omdat ze bij een regulier bedrijf willen werken, alleen zal dat nooit gebeuren.. Hoe graag ze dat ook willen!

     Mensen die zoals jou, meteen de oordeel klaar hebben, daar word ik een keer zo moe van, bah! Je kan toch niet in iemands situatie kijken.. Bemoei je er dan ook niet mee

    3. Wat een k.u.t. opmerking
     Typisch opmerking van iemand die armoe niet kent…. ik hoop SNEL dat het jou en je familie overkomt …kan iedereen overkomen!!! DUMB ASS!!!

 8. Wat een kut land die mannetjes in de tweede kamer doen al geen flikker om het land beter te maken. Komen ze met deze onzin kk politiek is nergens goed voor. Alleen hun eigen bankrekening spekken en met hun kk kop op tv mooie praatjes maken. Weg met politiek kies gewoon een paar mensen uit alle delen van de samenlevening. En laat hun beslissen samen met het volk kk rijke speknekken doen geen flikker voor ons land. Geloof me laat de rijk en arm kloof nog groter worden moet je kijken wat er in andere landen toen gebeurde. Rellen – plunderingen en de arme vielen de rijkere aan maar leer vooral niet van dat. Vul je eigen zak maar en lul maar wat raak op tv vernielen doen ze ons land. Stelletje vuile blo0edzuigers zijn het op arme en zwakkere bezuinigen laat ze eens bezuinigen op hun salaris. Ik wil ook wel betaald worden voor heel de dag slap uit me nek te lullen. En komt er eens een vent zoals Pim die veranderingen kan maken knallen ze hem af. Maar ach wat boeit het in de doofpot er mee ons land kent geen corruptie dat gebeurd alleen in andere landen Right. Grootste criminelen zitten in de regering het zijn juist demensen waar je het niet van denkt die het ergste zijn . Zo blijkt maar weer mensen wat onze regering dus eigelijk zegt steel – roof & breek in maar neem geen moestuintjes aan. Het land waar drugs verkocht mag worden maar een hennepkwekerij is verboden. Dus verbouwen mag niet dat is crimineel maar zodra je het verkoopt aan de koffieshop is het op eens legaal als het gekocht is. KROM KUT LAND.

  1. Ben het met je eens, ons land is ons land al lang niet meer. Maar wel andere landen spekken met het geld wat wij nodig hebben. En dan maar op ons minima gaan bezuinigen. Absurd!!!

 9. Wat een belachelijke tweede kamer hier.
  Hebben ze nu niet wat anders te doen.
  Wat een wetvoorstel.
  [censuur] er onder den haag.
  Mensen ga niet stemmen denk na

 10. wordt je toch gewoon VVDer dan mag je kan je allerlei illegale zaken doen de boel oplichten
  en daarna zeg je gewoon sorry stap je op uit de tweede kamer of zo en krijg je wachtgeld

  1. wat ben jij netjes bipsje wat zou je zeggen van reet stom wijf dat het er is zelf heeft ze geld genoeg en hoeft geen groente te verbouwen en mensen die het leuk vinden en een uitkering hebben worden even door mevrouw aan gepakt laat haar lekker ff dr in sikken achterlijke trut

 11. WAUW…dit is satire mensen…Satire Synoniemen: Belachelijk, Sarcasme, Ironie, Blootstelling, Spot, Humor. Het is dus niet echt waar!!! Wel grappig om te lezen dat veel mensen dus denken dat er geen grens is aan de ridicule gedachten van MW Klijnsma en het voor waar aannemen.

 12. Het lijk wel of we allemaal NIET zonder de moestuin potjes van AH een moestuin kunnen bouwen. Wat een onzin verhaal ten eerste je krijg 1 gratis bij 15 euro BETAALDE boodschappen ten tweede als uberhoud het plantje ontwikkeld zal bijv tomatenplantje 5 tomaatjes aan komen. Nou daar kan je aan verdienen NIET dus die eten we zelf op en wat hebben we als derde veel verdient zeg en dan moeten we voor 0.50 gekort worden.. Ik vind dat het juist aan gemoedigd moet worden dat elk kind of nou uit bijstand gezinnen of niet komen een moestuintje aan te leggen met behulp van ouders zo leren ze zorgen voor de natuur en ze plukken de vruchten van en het is nog gezond ook 3 vliegen in 1 klap. Dus mvr klijnsma NIET dreigen met korte van uitkeringen maar aanmoedigen het is namelijk goed voor de ontwikkeling van kinderen en die zijn de toekomst.

  1. Overduidelijk nog nooit gehoord van sarcasme en satire gok ik! Natuurlijk is dit niet waar, maar met een vette knipoog geschreven en met een flinke uithaal naar onze regering!

 13. Een goed satirisch stuk, goed omdat velen dit geloven..het voor waar aannemen. Vele reacties heb ik hier nu gelezen…en dat is wat dit stuk ook heeft bereikt..het legt de angst van heel veel mensen bloot voor alle (onbegrijpelijke) beslissingen van deze regering. Daarnaast laat het karakters zien van mensen die minder sociaal zijn ingesteld…

 14. Ik geloof dat ik zelf maar eens een partij op ga richten en die rijken meer belasting laat betalen dan kunnen de mensen met een uitkering wat meer doen en hoeven niet gekort te worden.Want het is gvd toch van de zotten dat mensen die niet meer kunnen of mogen werken zelfs geen moestuintje mogen hebben.Leve de goeie oude tijd,toen mocht het allemaal wel,het werd zelfs toegejuigd.Ik zit zelf al 18 jaar in de wao,door een foute beslissing van een assistent chirurg.Ik zou heel graag werken maar ik word niet meer toegelaten op de arbeidsmarkt.Ze moesten alle politici van een strafuitkering voor 4 jaar laten leven dan praten ze niet meer zo.

 15. Wat een zotte wetsvoorstel. Tjonge kunnen we niets meer bedenken daar in de 2de kamer? Dan maar de moestuintjes verbieden aan mensen die proberen om in hun eigen levens onderhoud te gaan voorzien. Omdat ze gewoonweg het geld niet hebben om verse groenten uit de winkel te kopen? vergeet men ff niet dat ook een moestuin oogst ook kan mislukken door de weersomstandigheden? Krijgen ze dan ipv een korting een vergoedng voor hun mislukte oogst daar ze “inkomen” mislopen? Boeren krijgen nl ook geld als hun oogst mislukt door weersinvloeden… Tjonge echt te zot voor woorden hier in Nederland. Ik weet nu al waar ik op ga stemmen strax en dat is zeker niet op die verrekte klote grote partijen.

 16. Aan de mensen die het eens zijn met dit belachelijke wetsvoorstel: vergeet niet dat jullie ook je baan kunnen verliezen! Veel mensen kijken neer op uitkeringsgerechtigden, denken dat ze niets willen doen. Dat is een groot vooroordeel. Iedereen kan namelijk werkloos worden en vervolgens geen nieuw werk vinden.

  1. Psstt..Kijk nou es naar de datum dat dat artikel gepubliceerd is! Toen bestonden de AH tuintjes nog niet eens…Zucht!! Snuffelverder inhet verleden en dan kom je erachter dat die doos een week eerder iers heeft gezegd over moestuinen. De gewone moestuinen. Dus niet die frutdingetjes van AH…

  2. Eh, ik wil niet vervelend doen, maar dit is een artikel uit juni 2014 over het aanvullen van je pensioen met een moestuin… Volgens mij zijn AOW en bijstand twee verschillende dingen.

 17. Hoe bekrompen kan de regering zijn. Ze stelen al al ons geld. Je wordt als uitkeringsgerechtigde al bijna gedwongen tot zwartwerken omdat je wel eens wat anders wilt dan wat de voedselbank je “schenkt” (Ook ontstaan door geldverspillende regeringen) of het goedkoopste van het goedkoopste smeerbeleg in de lokale supermarkt. Een plakje kaas in het weekend is echt een luxe vergeleken bij de goedkoopste pindakaas en jam.. Of de chocopasta waar de voedselbanken je mee “doodgooien”. De regering wil hebben dat we gezonder leven en eten, maar ontnemen elke mogelijkheid daarvoor. En dan maar klagen dat de mensen te dik worden, en dat daardoor de gezondheidszorg onbetaalbaar wordt. Begin eens bij de basis, en zorg dat voedselbanken GEZOND eten kunnen verstrekken, en dat mensen een goed initiatief als een “moestuintje kunnen doen. De meeste mensen kweken voor hunzelf zodat er wat gezonds op tafel komt, en die enkeling die het verkoopt doet het om wat afwisseling in het eetpatroon te krijgen. Dus laat de leden van de regering eens een jaar lang proberen van 900 euro per maand.

  1. Misschien moeten we hier in nederland eens niet zo klagen en eerst eens naar onszelf kijken .er zijn teveel mensen(ook de nederlanders)die het liefst niks doen en toch van alles willen . Kijk om je heen bijna iedereen ook mensen in de uitkering heeft een smartphone en internet thuis enz. Die dat weg en je hebt het plakje kaas wat vaker op je brood. P.s. dit is algemeen niet persoonlijk. Maar ben ervan overtuigd dat als mensen minder klagen en meer doen dat het ier allemaal best wel meevalt. En wat de moestuintjes betreft. HAHAHAHA

   1. ik denk dat u dan onder de mensen valt die genoeg heeft en dit op een manier heeft gekregen die een ander niet heeft .
    ik ben zelf bijna altijd aan het werk geweest maar heb niet veel kunnen verdienen of kunnen overhouden dit allen door verschillende omstandigheden waaronder een zwaar ongeval met een personenauto en dan vervolgen er nog de nodige dingen aan overheb gehouden.
    ik probeer ook aan het werk te komen maar dat wil niet erg lukken. als ik dit verzwijg ben ik aan het liegen wat mij heel zwaar wordt aan gegeven. in de meeste gevallen volgt dan op staande voet ontslag. dus ik kies voor mijn gezin en vermeld het dan wel bij het gesprek.
    wat dan in houd dat ik dat werk in de meeste gevallen niet krijg.
    in dit kabinet en die er voor zijn er zoveel dingen gedaan, die niet altijd goed zijn geweest maar onder het mom van dan zijn de mensen weer aan het werk en kunnen ze wel hun eigen geld verdienen, een die niet wil dat die wordt aangepakt vind ik goed maar een die niet meer kan maar dan wel moet is de dupe van dit beleid en heeft dan een zeer armmoedig bestaan en als hij dan de mogelijk heeft om dan toch zijn kinderen te leren om een moestuintje te maken en daar wat rust in kan vinden, zodat hij of zij zich daar door wat beter voelt, dan geef ik dat persoon gelijk dat die het dan doet.
    maar vergeet niet dat het aanleggen van een moestuintje ook veel kost en dat dan de kosten niet erg opwegen tegen de baten.

   2. 1. Dit is satire
    2. Je reactie slaat echt de plank totaal mis. Dus iemand die een uitkering heeft mag hooguit een broodje eten, de rest moet hij inleveren? Ga jij je sollicitaties via brief sturen? Je moet je Samsung galaxy ace voor 20euro verkopen omdat je een uitkering hebt? Heel zinnig. Denk voor je schrijft.

  1. hebben ze nu niets anders te doen, niet meer aan nemen die dingetjes ,de kinderen staan bij AH te smeken om die tuintjes en echt niet de bedoeling om er van te eten , waar gaan we naar toe. ga maar kijken bij de boeren wat daar zwart werkt grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr ik durf gerust te zeggen die Kleinsma gun ik alles, maar zeg niet wat

  2. Hoezo zouden mensen in de bijstand geen boodschappen doen bij de Albert Heijn zij hebben toch net zoveel recht om bij de Albert Heijn boodschappen te doen als jij.En wat is er mis met de Aldi en de Lidle zijn toch kei goed winkels

  1. eigenlijk dient dit kabinet maar eens kijken naar wat ze doen en voor wie ze het doen laat ze eens vertellen wat de werkelijke waarheid is.
   dan merken de mensen ook op wie ze aan het stemmen zijn en wat de legale criminelen dan eigenlijk doen.
   het legaal stelen van de mensen die het hard nodig hebben en dan zo te doen dat ze er zelf zeer veel beter van worden en dan vervolgens het geld maar gaan uit geven naar andere zinloze dingen zoals het geld in het buitenland stoppen of naar de zogenaamde arme landen te sturen.
   het lijkt er op dat er hier ook weer veel armoede komt

 18. HA….. alsof je van een bijstandsuitkering boodschappen bij de moestuintjes uitdelende supermarkt kunt doen……….. ZOOOOO JAMMER, misschien kunnen we het nog eens over Zwarte Piet hebben!

 19. Nou door max ga ik gewoon een uitkering aanvragen wat een lul zeg niet begrijpen dat sommige mensen niet anders kunnen maar goed max ik hoop van harte dat jij ook in z’n situatie terecht komt en dat je dan gaat beseffen dat sommige mensen niet anders kunnen mafketel

  1. Beste allemaal, kijk eens in welke categorie dit artikel is geplaatst en naar de achtergrond van de schrijver. Zo krijg je dus deze discussies.

 20. Schande Het wordt een ECONOMISCHE DICTATUUR HIER DICTATOR RUTTE MOET WEG . uit
  Ik stel voor om het binnen hof vol te storten met GFT om even duidelijk te maken dat je niet eens meer mag eten van eigen tuin . Dit is de druppel mensen de straat op !!!!

 21. Herkennen jullie satire niet als je het leest? Dat mens spoort inderdaad niet, voor een PvdA minister is ze, zelfs in dit rechtse kabinet,, ultrarechts, maar dit is satire mensen!!
  Wacht gewoon de verkiezingen af, dan worden deze zakkenvullers echt naar huis gestuurd als je een beetje verstandig kiest.

  1. Deze regering is satire. Net brief van de belastingdienst, pal na de verkiezingen, 1 maart kunnen we zien wat we nog extra moeten betalen over vorig jaar. Nu voor de verkiezingen gaat het nog super. En toch zijn er nog mensen die het geloven dat het Nederland goed gaat.

 22. Jetta Kleinsma zegt dat waarschijnlijk de kinderen de potjes zullen slopen dus geen moestuintje
  als wij nu de kinderen naar Jetta Kleinsma sturen is het probleem toch opgelost

 23. Jetta Klijnsma
  Er van uitgaande dat 1 plantje ongeveer 20 cent kost je met een uitkering ongeveer 7 per maand kan krijgen
  actie loopt meestal 2 a 3 maanden ga voor het gemak van 3 maanden uit
  3 x 1.40 = E 4.20 gemeentes korten gemiddeld 30% per maand = ongeveer 600 Euro over 3 maanden
  Door al deze mongolen maatregelen vind deze regering het vreemd dat er weerstand komt
  Maar ja jullie moeten ergens het geld vandaan halen waar jullie willens en wetens ons belastinggeld in die bodemloze put genaamd EU storten
  O ja maar daar mogen wij burgers niks van zeggen jullie weten immers alles beter
  In mijn ogen plegen jullie (ongestraft) gelegaliseerde diefstal
  Wat mij betreft mogen jullie subiet opdonderen en in de goot terechtkomen kijken of jullie dan nog zulke achterlijke ideeen hebben !!

  1. Kleinsma moet maar eens één jaar zonder dat dikke Pluche-inkomen en neveninkomsten hetzelfde doen wat bijstandouders doen, kijken of ze na slechts één week nog zo´n grote scheur heeft, ik blijf zeggen dat VVD en PvdA nog maar weinig reeel denkende mensen in hun gelederen hebben, helemaal te gek vind ik dat er bezuinigd word op alles wat maar NIET politiek heet, op hun eigen inkomen korten; nee toch, ben jij belazerd, dat kan niet, deze inkomens zijn wettelijk vastgelegd mensen van Nederland, ´we moeten wel op jullie inkomen korten om onszelf niets te kort te doen.

 24. Heeft de regering niet wat anders te doen,dan zich druk te maken om een moestuintje voor de kinderen .En wat is het probleem dat een bijstander een moestuintje neemt
  De regering die hebben wel een dikke salaris om alles te kopen .Het wordt tijd dat zij van een klein loontje moet leven .

 25. Ik heb meteen dubbel gelegen van het lachen!

  Pascal is duidelijk heel goed op de hoogte van de normale gang van zaken, anders kon hij dit niet schrijven. Mijn complimenten!

  Maar tegelijkertijd lees ik dit met gefronste wenkbrauwen.
  Want als je de groentetuintjes van een paar buren doet….
  Of de opbrengst via briefjes op een prikbord van AH verkoopt….
  De Informatieplicht Wet werk en bijstand wordt soms heel ver opgerekt!

 26. Waar slaat dit nou weer op, het is toch gewoon een leuke actie van de appie om zoiets te doen. Mensen die van een uitkering moeten leven moeten toch ook iets leuks kunnen krijgen aventoe en dan vooral mensen die al jaren heb gewerkt die verdienen al helemaal wat leuks! Het kan allenmaal niet gekker worden aventoe met de politiek hier in Nederland.

 27. En die asielzoekers maar de handen vol stoppen het wordt hier gvd steeds gekker in Nederland en die mensen in Den Haag worden door ons geld betaald laat ze dan hun werk doen en niet van deze onzinnige dingen bedenken ben toch van mening dat ze dat niet doen als ze zo bezig zijn.
  En dan nog maar te bedenken dat ze miljoenen aan uitkerings fraude door buitenlanders die hier niet eens wonen zomaar laten lopen doe de ogen open daar in Den Haag.

 28. Een een april mop toch zeker. Vergeten we niet dat er eerst 15 euro boodschappen moet worden ingeslagen om een klein plantje mee te mogen nemen! Veel plezier en een fijne dag

 29. Als het bericht juist is en wordt aangenomen, dan zijn ze in Den Haag echt van de pot gerukt.
  Het aannemen van eerlijk verkregen gratis goederen zoals van Albert Hein is geen strafbaar feit.
  Idem het onderhouden en verorberen van eetbare gewassen.
  Daarbij als het voorstel wordt aangenomen dan moet men gaan vrezen voor het aannemen van goederen verstrekt door de “voedselbank”.

     1. Na daar zijn ze als de kippen bij dan….kippen…jaaahhh een paar kippen erbij…eitjes…vlees… goh de regering kan zomaar blij worden. In een x de crisis opgelost!

   1. Als ze eerst eens alle frauderende ambtenaren en volksvertegenwoordigers eens gingen aanpakken , dan hielden ze zelfs geld over en konden alle uitkeringen omhoog en de belasting
    omlaag. Maar nee, die hebzucht wordt goed gepraat want flessen wijn van 100 euro per fles, dubbele woningen. snoepreisje met de hele familie. etentjes en maar graaien. Dat mag allemaal van die Haagse dievenbende. maar o wee de belastingbetaler die wordt gekort als hij een plantje krijgt bij z’n boodschappen en dat waarschijnlijk ook nog kapot gaat bij het opkweken

 30. Geweldig. Eindelijk gerechtigheid. Gewoon die uitkeringen afschaffen. Je ziet precies aan de reacties wie zijn handje ophoudt. Ga werken voor je geld!!!. Kinderbijslag zou al helemaal niet meer moeten bestaan. Neem een kind als je het je kan veroorloven. En duhhhh natuurlijk is dit een prank

  1. Nou ik ben benieuwd of je aan mijn verhaal dat kan zien dan!

   Je moet niet iedereen over 1 kam scheren! Er zijn genoeg mensen die er niets aan kunnen doen dat ze een uitkering ontvangen. Ooit gehoord van 100 reacties op 1 vacature! Of gedwongen ontslagen!
   Of vervelende exen die je leven dwarsbomen. Genoeg gehoord op en buiten de werkvloer, dussssss!!!!!

  2. Denk eens na voor je dingen zegt. Ik zit in de bijstand met mijn zoontje van 1.5 door een scheiding. Niet iedereen met een uitkering houd alleen het handje op.

   1. Een gescheiden moeder met een zoontje van 1,5 jaar. Lastig natuurlijk, een scheiding en ook lastig, een kind. Ook lastig dat ik daarvoor moet betalen. Ik ken je niet eens, heb niets met jouw scheiding te maken en al helemaal niets met je kind. Maar ik mag wel dokken voor jouw levensonderhoud.
    Ik denk dat de regering volkomen gelijk heeft. Sterker nog: ik denk dat ze mensen met een uitkering juist moeten verplichten een eigen tuintje in te richten. Laten mensen die leven van andermans geld zoveel mogelijk hun eigen groenten kweken. Ze hebben tijd genoeg. De zaadjes krijg je dan niet van Albert Heijn maar kun je ophalen bij het loket van de sociale dienst in je gemeente. Het is trouwens nog gezond ook. Dus die zaadjes krijg je gratis als je stopt met roken. Onder uitkeringstrekkers zitten meer rokers dan onder werkenden. Als je daar wel geld voor hebt heb je ook geld voor een tuintje.
    Eens kijken of we daar de staatssecretaris warm voor krijgen.

    1. ik hoop voor jou Max dat jij je handje nooit hoeft op te houden en als het toch mocht gebeuren dan zou jij dat nooit aannemen natuurlijk! ook ik moet helaas nood gedwongen mijn hand ophouden omdat ik een beenamputatie heb gehad en nu mijn werk als rij-instructrice niet meer kan doen en er domweg gewoon geen werk voor me is.nee je kent me niet en ja jij mag voor me dokken ( ik heb pas 30 jaar gewerkt dus niets bijgedragen) en ik dank je daar hartelijk voor en blijf vooral lekker doorwerken voor mijn onderhoud! wat een gelul zeg, je weet echt niet waar je over praat, ja tuurlijk er zijn ook mensen die er misbruik van maken maar scheer niet iedereen over 1 kam aub!

     1. Je hebt kennelijk niet door dat dit hele artikel, en ook mijn reactie, satire is. Zo zie je maar weer hoe mensen zich over van alles druk maken zonder te kijken of het ook waar is. De kracht van propaganda wordt hier genadeloos aangetoond.

     2. Mn “beste”Max

      Satire heeft oa als bedoeling dat mensen gaan nadenken over zichzelf
      door ze een spiegel voor te houden , die spiegel gaat echter wel gepaard met een knipoog.
      Jij sabelt mensen in jouw stuk gewoon , onnodig mijns inzien neer.
      De reacties die je losmaakt bij mensen had je kunnen verwachten ,
      daar er nergens ook maar een “grappige / satirische” ondertoon te bespeuren is – dit eventueel nog in tegenstelling tot het stuk over moestuintjes. Alhoewel dit ,als je een beetje nadenkt ook begrijpelijk boze/angstige reacties bij mensen oproept , daar er in het verleden en onlangs wederom serieus sprake is geweest vanuit Den Haag om dit belachelijke plan te bekijken.
      Satire wordt meestal gebruikt om een groep mensen aan te spreken en hopelijk een beetje bewust te maken. Dit kan soms ook gebeuren door 1 persoon aan te halen die representatief is voor een bepaalde groep mensen. Wat jij echter doet met het teruggespeelde commentaar , is het op de man gaan spelen en mensen niet meer indirect toespreken via jouw “satire” , maar ze direct tackelen in hun open- en kwetsbaarheid. Dan begint satire op beledigen te lijken. Dit wordt, bijna (en dan geef ik je vet voordeel van de twijfel) ronduit laag als je ze daar bovenop ook nog eens kleineert door ze hun onwetendheid voor te houden als vooringenomenheid en in wezen domheid. Jouw zelfingenomenheid , als hebben jij de waarheid in pacht en deze ook als dusdanig verkondigen, geeft je daardoor de indruk van een blaaskaak. Ik zou je aanraden eerst eens heel goed nuances leren te herkennen voordat je je op het gladde ijs van satire begeeft. Gewoon een sorrie mensen , het was als grap/satire bedoeld had genoeg geweest. En dan had je ook een duidelijk signaal afgegeven niet tegen hen te zijn , maar een meedenker. Lieve mensen ik wens ieder verder , die ongewild in rot situaties zit als werkeloosheid en oa. bijkomende financieele problemen veel geluk en succes. Ik heb verschillende kanten gezien van werkwereld in Nederland en weet hoe klote het kan zijn om buiten je schuld om werkeloos te worden. Ook hoe de buiten wereld soms genadeloos , betweterig , onbegripvol en vooral onterecht kan reageren. Vergeet niet dat er ook genoeg mensen bestaan die er wel voor je zijn en je willen helpen. Schaam je niet om die hulp aan te nemen , goeie mensen houden van geven en nemen.

    2. Beste Max,

     Wat zou ik jou graag eenuitkering gunnen. Maar dan ook alléén die uitkering he? En dat niet voor even maar laten we zeggen een jaar of 5 nadat je ontslagen bent of het water je aan de lippen staat doordat je huis iets te ver onder water staat.
     Man wat zou je het rijk hebben! En al helemaal als je een of meer kinderen te onderhouden hebt. En dan gaat je wasmachine kapot, gevolgd door de tv en de koelkast.
     Kijken of je het dan nog zo’n rijkdom vindt en het vervelend vindt dat je van anderen wat geld krijgt om te overleven.
     Want meer is een uitkering niet Max. Het is een middel om te OVERleven, niet om te leven want dat kan niet.

    3. He vuile flikker

     Heb het lef je naam, foto en adres te vermelden bij je volgende walgelijke bericht en ik zal je eens flink in je kont naaien en indien van toepassing ook die van je vrouw of vriendin. Of valt dat ook onder werk verichten en word je uitkering daar ook voor gekort.

     Zielig hoopje stront van Rutte

    4. Max, simpel mannetje…..ik heb geen bijstand maar vind jouw reactie beneden alle peil. Ik hoop dat karma jou treft, want geloof me ook jij kan je baan kwijtraken of iets krijgen waardoor je niet meer kan werken en geloof me dan ben je heel erg blij dat in Nederland bijstand bestaat. En voor de mensen die een moestuintje hebben, zet het lekker bij je buurvrouw of familie of vrienden, zodat er gezond gegeten kan worden want het leven en zeker gezond eten is al duur genoeg. En die minister moet maar een een paar maandjes op bijstandsniveau gaan leven, net als al die simpele zielen zoals Max!!!!

     1. Jootje, dit artikel is satire. En iedereen stinkt er met open ogen in. Je laat je beetnemen door je eigen vooroordeel. Het artikel is nep en mijn reactie was dat ook.

    5. Volgens mij heeft Max-je een hypotheek. Afschaffen die hap, want die aftrek daar mogen wij via de belastingen aan mee betalen. Ook die Nederlanders die geeneens in staat zijn een huis te kopen. Dus Max-je, je mondje dicht houden als je een hypotheek hebt. En ook als je die niet hebt.

  3. Jij bent zeker zo iemand die het geluk heeft om een baan te hebben??
   Je heb geluk dat je niet voor me staat, had je een knal voor je kop van me gehad.
   Niet iedereen zit vrijwillig in de uitkering, ik ben door de geweldige eu mijn baan verloren en een vriend verloor zijn baan omdat het bedrijf in de fik is gegaan, totaal afgebrand.
   Vast werk vinden is tegenwoordig zo goed als onmogelijk, ja uitzend baantje of hooguit 1/2 jaar contract.
   Met 42 jaar krijg je geen baan meer, jongeren tot 20 zijn goedkoper en liggen meestal na hun 20ste eruit.
   Jaaa ben zo blij om een uitkering te hebben dat ik er deprressief van ben geworden!!!!!!
   Ik zit zoo graag thuis dat de muren op me af komen!!!!
   Ik hoop oprecht met heel mijn hart dat iedereen die zo denkt als jij hun baan verliest, de zelfde problemen heeft als mij en geen uitkering krijgt voor een maand,en dan iemand tegen komt die hetzelfde als jij zegt, kijken hoe lang het duurt voordat je geestelijk knakt!!!!

  4. Je hebt wel een erg grote mond over de uitkering het is niet bij iedereen het geval van hand ophouden hoor, sommige die kunnen of mogen gewoon niet werken hoe graag ze zullen Willem van wel, dus denk de volgende keer even 2keer na voordat je zoiets zegt….

  5. Fijn dat ter mensen zijn zoals jij , die hard werken zien als een verplichte deugd en zo met hun duur verdiende belasting centjes mijn uitkering bekostigen. 12 uur in de middag ,net lekker mn nest uit , vroeg voor mijn doen , maar de werkster kwam – die wordt betaald door thuishulp omdat ik ze heb angeluld een smetvrees te hebbe Dalijk lekker op mn gemakkie na een relaxed bakkie met een gebakkie , want ja ik laat m breed hangen ,ff lekker de stad in , bijjenkorfie pakken – Chanel deootje halen en weet je ik doe er gelijk een bodylotsjonnetje en een luchie erbij 500 urrootjes , xtra geen probleem , heb toch 2 xtra daggies zwart gewerkt deze week. Gelijk ff paar overhemepies scoren voor ut weekend , je wil er toch leuk voor de dag komen he maar gelijk van alle kleuren 1 , ja je mot toch kennen kiesen. Doosie Chablis en doosie pinot gris (slobbert lekker weg en paar dozen goeie sigaaren voor de knullen voor t weekend. Kan ik daarna terug naar mn lukse nieuwbouw flat in mn bad ligge die ik makkelijk kan betalen omdat ik door mijn officiele “LOON” heel veel huursubsidie krijg. Lekker met me Jean Patou badolie (275urro) -man man ik heb die hele badlizooi hier staan – staan er zo wie zo een stuk of 70 verschillende he , een mens moet kunne kiesen he , goed glas Glenn Grant `74 erbij (of 2 of 3 .. ik hoef negens heen tenslotte hahaj) O ja , Shit ik heb mn cabrio E550 (Mercedes) laten staan bij de supermarkt , die ik van 1 van mn “thuiswonende” drugs dealende zoons heb gekregen, kleine 70.0000 urroos “van mn kinderbijslag pa , zei die nog die gozur ” hahahaha – zo`n toppie knul !Hij zit nou lekker op de Maladiven 3 weken met een vriendinnetje (lekker blond ding) , of was t nou Hawaii? Nah whatever , als tie t maar naar zn zin heb , heb tie toch mooi bij elkaar getrommeld met die wietplantage op zolder, Altijd lekker zo`n xtra zakcentje , je weet alleen van gekkigheid soms niet meer wat je mot met al die poen man. Ik vond onlangs nog een stapeltje met 100 brieffies van 200 urro , gewoon hier op de trap van mn lukse woning ,die ik heel goed kan betalten dankzij mn hoge huursubsidie (dankzij dat lage uitkerinkie) , ik zeg tegen mn andere “thuisinwonende”zoon , die natuurlijk ook gewoon een koophuis heeft in Noordwijk op naam van ************** , van wie is die poen dan? Zeg die goeie Goos äch Pa steek in je zak Jij was er altijd voor ons , als je niet gelijk bij t ontbijt dronk ,maar pas vanaf een uurtje of 1 in de middag ,, nadat Ma er met die bouwvakker vandoor ging , die nu met zn versleten rug thuis zit”. Zo n Goos , he . Ik most echt ff de andere kant uitijken. Kijk ik koop gewoon bij de Aldi hoor aan mijn lijf geen mayonaise , mn biiertje kost daar 49 cent , bij zo`n AH. kost zo`n halve liter groen blik gewoon effies meer dan een urro , krijggie zo`n moestuin erbij en komt er zo`n lulletje van 20 die niet eens wet ofdat de wereld plat is mij dalijk vertellen dat ik 100 urro minder kreig , omdat ik me eige vreten heb. Dach t niet he. Goos Ik ben jou heel dankbaar , je hebt nu eenmaal werkpaarden en sierpaarden. Maar!!!! let wel jij krijgt de eer en ik de vruchten . Fijne dag , ik ga toch maar effies die cabrio halen , t is een mooie dag voor een ritje met een van mn moppies. ps: Ik hoop wel voor je dat jij dalijk als je oud en versleten bent door al dat werken je ken vreten van je trots , want je hand ophouwuh voor je zuur verdiende AOW-tje zal vrees ik dan niet meer lukken. Maar dan heb ik anders nog wel een zak oud brood geef ik je dan aan met mn keurig in Brussel gemanicuurde ,zachte hand en kreiggie ook nog een aai over je bijna kale bolletje. We zijn op de wereld om elkaar te hellepuh ten slotte he – niet waar??!!

  6. Zeker zelf geen kinderen want kinderen want kinderen neem je niet maar krijg je want er zijn genoeg mensen die kinderen willen en het niet kunnen door ziekte of iets dergelijks.
   En er zijn genoeg mensen die WILLEN werken maar door ziekte NIET kunnen werken

  7. He flapdrol, snap je nou echt niet dat heel veel mensen noodgedwongen een uitkering hebben omdat ze buiten hun schuld werkloos zijn geworden. En daar zelf ook niet op zitten te wachten omdat ze liever werken voor hun geld. Jij vooringenomen mongool. Komt het niet in je op dat men al jaren duizenden sollicitaties doet maar nergens worden aangenomen omdat men te oud, te duur of onder-of overgekwalificeerd is. Denk eerst na voor je hier je vooringenomen en slecht onderbouwde mening ventileert. Kwal!

   1. Natuurlijk is dit een grap! Maar wel een heel flauwe. En de reacties van sommigen snap ik echt niet. Gelijk klaarstaan met hun vooringenomen mening. Bah!

  8. Makkelijk praten,heb een redactieve hechtingsstoornis met borderline. En een trouma waardoor ik tegen bijna niemand praat,ik wil wel maar kan niet. Dus als jij werk voor mij weet laat t me weten,dan begin ik gister nog

  9. Ik werk gewoon, maar ik vind dat er een stelletje idioten zitten, daar in Den Haag.
   Zonder ook maar te weten wat er speelt bij mensen in de bijstand. Mensen die hun baan verliezen, noem maar op. Ze accepteren wel dat hun collega ambtenaar de boel oplicht en tonnen afvloeiings-regeling krijgt, VEERTIEN JAAR LANG ( en er zijn velen die dat gedaan hebben). Laten ze dat maar terug eisen. Dan kunnen alle bijstand mensen genieten van hun moestuintje.
   Ik gun ze allemaal. ( eerste kamer, tweede kamer, ministers) 5 jaar te leven van de bijstand. Daarna mogen ze weer terug. Iedere nieuwe volksvertegenwoordiger zou dit eerst moeten doen als stage.
   Dat is pas gerechtigheid!!!!!!!!!!!

  10. o ja daar gaat mijn pensioen ik heb gewerkt tot mijn 59 jaar en ben begonnen toen ik 13 jaar was ,en jij heb je al je handen gebruikt ,je moet niet oordelen en ik weet niet of jij werk maar mag hopen dat werkloos word en ook in de bijstand komt ,dan hoop ik van je te horen lamzak
   .

  11. Ook als je ernstig ziek bent, maar niet afgekeurd wordt? Door de scherpere regels natuurlijk. Ik word kwaad van zulke opmerkingen, want ik wil werken, maar ben te ziek. Daarnaast liggen de banen niet voor het oprapen en worden er nog steeds meer mensen ontslagen dan aangenomen. Dus kom ff uit die fantasie van je en lul niet zo uit je nek.

 31. Of dit helemaal waar is, daar twijfel ik aan!! In de stad waar ik woon, heeft de LEVgroep samen met de stadstuin een project lopen ‘van grijs naar groen’, waarvan de gemeente de opdracht gever is. Het wordt juist gemotiveerd om een eigen moestuintje achter je plaats te maken of je krijgt een gezamenlijke tuin van de gemeente aangewezen als je de ruimte niet hebt. De mensen houden gewoon hun uitkering en wordt niet ingekort. De boodschappen,mee zorg etc.. Alles wordt duurder en de uitkeringen blijven het minimum. Vandaar dat de moestuinen worden gemotiveerd om je eigen gewassen te kweken en te onderhouden. Niet alles kan van de supers sociaal (voedselbank) komen.

 32. Dit moet een grap wezen. Kan toch niet anders!
  Zaadjes kun je overal kopen. Niet alleen bij de AH. Dus mensen met een uitkering kunnen al jaaaaaaaren een moestuin hebben.

 33. Er staat bij dat dit satire is nou sorry dit is niet voor grappig bedoeld rare grapjes hebben jullie
  zijn echt mensen die dit geloven gaat het jullie puur om reclame ofzo om het door te delen doe normaal man ga betere grapjes bedenken dan een ander mens in de stress helpen.

  1. Tja, satire is niet voor iedereen weggelegd. De kracht van satire is juist dat het bijna geloofwaardig is geschreven en als je daar al niet tegen kunt ben ik bang dat je een heel zuur en zwartgallig leven hebt.

 34. Echt te belachelijk voor wootden om mensen een kans op rxtra vitamientjes af te nemen. Hoe ver wil je gaan. Echt te zielig voor woorden. Ik schaam mij dood voor mijn eigen land hoe het momenteel zogenaamd allemaal geregeld is in de wet. Dieptriest. Shame on you politici.

 35. die borderliner moeten ze opsluiten wat wkl ze maken van nederland zet er gelijk hekken omheen wij zijn toch al gevangennen in eigen land zij maakt iedereen kapot en tot de bodem gelijk is dat niet strafbaar

 36. Vind het een prima idee ik doe de tuin al jaren 3 a 4 keer per jaar met de bosmaaier en alles gaat plat en laat het op een milieu vriendelijke manier in de open lucht verteren .
  Doordat ik op deze manier mijn tuin doe krijg ik onkosten vergoeding van de Gemeente voor de gemaakte kosten zodat ik kiet draai en niet gekort hoef te worden op mijn uitkering .

  Deze regel gaat 1 April in van dit jaar .

 37. geen leuke grap
  gaat nergens over mensen op de kast jagen
  je zal maar in hun schoenen staan tuurlijk worden zij boos
  slechte onderwerp voor satire

 38. Blijkbaar lezen mensen alleen wat ze willen zien, en zoals zo vaak niet de kleine lettertjes,
  Ze maken zich druk im SATIRE

  STAAT ERONDER GEPLAATST IN SATIRE

  Mensen leer eens lezen

 39. We over alles en nog wat een grote mond. Maar over dat soort onbeschofte maatregelen zwijgen we. Te idioot om waar te zijn. DEMONSTRATIE HEREN EN DAMES.

 40. Afschieten dat stelletje mongolen daar. Waar moet het nog heen met dit land. Ze moeten zich in Den Haag echt schamen ze doen volgens mij daar niets anders als kijken hoe ze de burgers nog meer een poot kunnen uitdraaien.

  1. Waar we ons vooral voor mogen schamen is het niveau van het gezond verstand in Nederland. Sommigen zijn te dom om te poepen, anderen te dom om te begrijpen dat dit artikel bedoeld is als humor. Die gaan direct dreigen met geweld, de meest primitieve houding. Volgens mij gaan we terug naar onze voorvader, de Neanderthaler.

 41. Wat een gelul zeg, alsof je binnen een dag groenten hebt v d moestuintjes, en als ze er zo problemen mee hebben waarom hadden we dan niet allemaal een moestuin voordat deze actie begon, het wordt je aangeboden en moet je het dan afslaan omdat je een uitkering hebt??? Je krijgt ze gratis bij de boodschappen waar je krom voor moet liggen tegenwoordig hoe duur alles wel niet is
  …. Grrrrrr

 42. Het moet toch niet gekker worden in Nederland, wat hebben de moestuintjes van Albert Heijn te maken met bijverdiensten, of is de regering bang dat iedereen nu een inkomen gaat krijgen uit die moestuintjes? Ook worden ze bij produkten van AH gekregen. En 15 euro boodschappen zit je snel aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.