Liefde

Schier onbewogen beweeg je je door het leven. Je rug recht, je kin fier omhoog.Je glimlach warm, je ogen stralen. Niemand die jou iets maken kan.Voor de buitenwereld verborgen, het leed dat op jou is neergedaald. De oneerlijkheid des levens in al haar facetten. Je accepteert het. Je moet wel, je hebt geen keus. Elke nieuwe dag die aanbreekt zet je opnieuw je schouders eronder, niet wetend wat die dag brengen zal. Je schikt je naar de situatie, brengt offers, vrij van enige zelfzuchtigheid. Je handelt uit liefde, het houdt je op de been.

Ik kijk naar je. Vol bewondering, maar voel ook je pijn. Machteloos. De last die op je schouders rust wil ik voor je dragen, maar ik weet dat dit niet kan. Het pad dat je bewandelt is er geen waarop ik naast je lopen kan en dus blijf ik achter je. Vlak achter je. Je ziet me niet, maar ik verlies jou geen moment uit het oog. In stilte ben ik altijd in de buurt, daar om je op te vangen wanneer je valt. Je voelt me niet, maar je hand rust stevig in de mijne. Wanneer je dagen donker zijn als de nacht, is het mijn liefde voor jou die op je  schijnen zal.

Maar vallen doe je niet. Je hebt het niet in je, daarvoor ben je te sterk. En het is deze kracht die het tij zal keren. Nieuwe tijden breken aan waarin het geluk je opnieuw zal toelachen. Je verdient het, als geen ander. Wolken verdwijnen, de lucht zal blauwer zijn dan ooit. Je zal omhoog kijken en de zon op je gezicht voelen, baden in haar warmte. Je bent niet alleen, nooit alleen. Wees niet bang en blijf stralen. Want jij bent liefde. De liefde die alles overwint.

6 gedachten over “Liefde

  1. Wie immer: Wonderschoon. Jij bezit de kracht om mensen te laten denken dat dit over hen gaat. Geen woord teveel, noch te weinig. Je bent een groot schrijver.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.