De Puinhopen van Papa

‘Dus jij voedt je zoontje helemaal alléén op? Dan zal het bij jullie thuis wel een zooitje zijn.’ Nou ja, een zooitje zou ik het niet direct willen noemen. Zolang je niet ónder het bankstel kijkt in elk geval, maar dat doet eigenlijk nooit iemand. Zeker ik niet. En natuurlijk gaat er tijdens het voetballen in de woonkamer wel eens een glas cola om, maar een huis met vlekken, daar wordt tenminste geleefd. Hoewel ook dat soms op het randje is. Vandaar dat we na het laatste incident alleen nog zwaardvechten met een helm op. En met helm bedoel ik een pan, dan worden die dingen ook nog eens gebruikt. Over servies gesproken, het wordt hoog tijd dat ik nieuwe glazen koop. De mijne zijn bijna allemaal vies. En nare luchtjes? Niks daarvan. Bij ons in huis ruik je bij binnenkomst direct de bloemen. Lavendel meestal. Soms ook ruikt het er naar een frisse zeebries, dat hangt een beetje af van welke spuitbus in de bonusaanbieding is. Maar dat wij de hele dag het schetenspel spelen, daar is haast niets van te merken.

Een alleenstaand vader, hoe bewonderenswaardig ook, dat kan nooit goed gaan. Tenminste, dat is wat veel mensen toch steeds weer blijken te denken. Een vooroordeel dat mede wordt gevoed door tv-reclames waarin papa steevast mag opdraven als de kluns die alles in het honderd laat lopen als mama van huis is. Het ontkrachten van dit stereotype zorgt steeds weer voor de nodige verbaasde blikken. Zijn mannen en vrouwen verschillend in de manier waarop zij een huishouden voeren? Vast wel. Maar ook wij weten het huis schoon te houden en verantwoorde maaltijden te koken. We zijn prima in staat onze kinderen fatsoenlijk aan te kleden en op tijd naar school te brengen. We weten wat te doen wanneer ons kind ziek is of verdrietig en ook staan we heus niet allemaal op zaterdagochtend te schelden langs het voetbalveld. En het schetenspel? Daar is de lol snel vanaf, als volwassen vent win je dat met een beetje inzet immers altijd.

8 gedachten over “De Puinhopen van Papa

  1. Hi,

    Ik denk juist dat je het als alleenstaande papa heel goed doet, anders ben en blijf je in onze maatschappij niet zo heel lang alleenstaande papa, maar is de kleine al weer heel snel bij alleenstaande mama. Chapeau lieve S.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.