2016

In januari overleed m’n oma, de enige die ik nog had. Veel slechter had het jaar niet kunnen beginnen. Ik mis haar nog steeds.

En als afsluiter van het jaar had ik ook wel wat leukers kunnen bedenken dan dat auto-ongeluk, maar soit, iedereen is er zonder kleerscheuren vanaf gekomen. En ik heb een keer soit kunnen schrijven in een stukje.

De rest van 2016 was eigenlijk best wel een goed jaar. Voor mij dan, voor de rest van de wereld was het uitermate ruk. Verwoestende oorlogen met ontelbare slachtoffers als gevolg, de een na de andere geliefde celebrity die ging hemelen, Donald Trump die straks president van Amerika mag spelen en Patty Brard en Roy Donders die samen een kerstnummer opnemen. Genoeg redenen om eens aan alcoholisme te beginnen, zou je zeggen.

Chillen, ouwe

Maar voor mij dus niet. En dat mocht ook wel eens een keer, al zeg ik het zelf. M’n contract bij de beste omroep van Nederland werd maar weer eens verlengd. Ik kon m’n zoon op zijn verjaardag verrassen met een lang weekend Parijs om zo samen met hem de misschien wel mooiste stad ter wereld te herontdekken. Kort daarop zaten we een paar weken op het prachtige Gozo geen klap uit te voeren. Lekker!

Hier teken ik m’n contract. Kijk mij en redacteur Hans eens shinen dan

Het allermooiste kwam misschien wel vlak na die vakantie: ik tekende een contract bij Kosmos en in maart van 2017 komt m’n boek uit. Het is een bundel met geschiedenisverhalen en heet ‘De man die zichzelf in Auschwitz liet opsluiten’. Er is ook al een omslag, maar dat laat ik pas zien als het definitief is (hij is mooi!). En het wordt een koopje, dus je hoeft er ook niet voor te sparen of zo. Gewoon een keer die frikandel speciaal laten staan en in plaats daarvan m’n boek kopen.

En A Tribe Called Quest dropte een nieuw album, wat misschien wel het beste album van het millennium is (maar in elk geval van dit jaar). Dat is verder niet echt een persoonlijk hoogtepunt, maar ik vind dat je elke gelegenheid moet aangrijpen om te vertellen hoe goed dat album is.

Als afsluiting volgt hier een gedicht:

2016 was oké
(olé, olé)
Ik ga een oudjaarslot kopen
Misschien wel twee